Vår historie

Norskproduserte gravminner siden 1930

Vestlandsgranitt er en liten håndverksbedrift som i mange tiår har tilvirket gravmonumenter for det norske markedet. Bedriftens historie strekker seg tilbake til 1930-tallet, da Olaf Silnes startet med gravsteinsproduksjon sammen med en kollega.

Bedriften vokste, og i 1974 ble daværende bedrift delt mellom de to eierne. Olaf videreførte driften i nye og større lokaler under firmanavnet Vestlandsgranitt. Navnet passet godt, for bedriften betjente nå et geografisk område som strakk seg langs hele vestkysten av Norge, fra Hordaland til Finnmark.

I 1982 tok sønnen Ingar over firmaet, og han har drevet bedriften i over 30 år. Ingar er fortsatt med, men Ingars sønn, Olav-Ståle - er i dag ansvarlig for driften av Vestlandsgranitt AS. Ingar og Olav-Ståle er begge steinhuggermestere.

Bedriften framstår i dag som en moderne håndverksbedrift der gammel fagkunnskap og moderne maskiner forenes i førsteklasses produkter. Vi legger vekt på tett oppfølging av hver enkelt kunde for å tilvirke produkter som samsvarer med deres forventninger. En forutsetning for å kunne levere produkter av høy kvalitet er kunnskap, erfaring, og tilstedeværelse i markedet over lang tid. Som et resultat av dette har vi båret mestermerket i over 30 år.

 

Olaf Silnes og Kåre Øien i døra til huggeriet på Silneset. Bildet er tatt i 1946.